Speelgoed

Gepubliceerd op 22 november 2021 om 15:04

De decembermaand breekt alweer bijna aan. Een maand van gezelligheid en vaak ook cadeaus. Maar welk speelgoed kies ik voor mijn kind of in mijn klas/groep? 

 

De prikkelverwerking is zeer bepalend in de voorkeur voor speelgoed. Kinderen die prikkels nodig hebben en zoeken zullen sneller gaan voor felle kleuren, veel geluid en bewegingen. Kinderen die last hebben van prikkels zullen waarschijnlijk kiezen voor zachtere kleuren en speelgoed waarbij ze zelf de controle hebben zonder teveel onverwachte geluiden en bewegingen.

 

Je kunt bewust speelgoed kiezen. Je kunt er voor kiezen om mee te gaan in de prikkelbehoeften maar je kunt er ook voor kiezen om juist te sturen.

Bij kind dat prikkels zoekt kun je speelgoed kiezen dat rust brengt, maar wel voor voldoende uitdaging zorgt. Kies dan bijvoorbeeld voor iets met verschillende kleuren maar zonder geluid. Een voorbeeld is speelgoed om te sorteren op kleuren en vormen (eventueel met verschillende structuren) maar zonder geluidjes erin. Klik hier voor een voorbeeld. 

 

Voor kinderen die gevoelig zijn voor prikkels kun je ook speelgoed kiezen dat juist een beetje prikkelt. Kies er dan voor om één zintuig te prikkelen (dus kies óf geluid óf kleuren óf beweging enz). Kies bijvoorbeeld tactiele memory of een geluiden lotto. Kies het liefst speelgoed met prikkels die het kind prettig vindt.

 

Leuk prikkelend speelgoed vind je onder andere bij https://www.toys42hands.nl

https://senso-care.nl

https://educadora-webshop.nl

 

Woon je in Roermond neem dan zeker ook eens een kijkje bij Billy Bob Kids, daar kun je veel sensorisch speelgoed bekijken!

https://www.billybobkids.nl

 

Volg ook de story's op Instagram voor leuke tips en weetjes!

Heb je vragen reageer dan via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@inenaut.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.